Új elektrosztatikus hangsugárzók kínálatunkban

A termékeket megtalálod High-End weboldalunkon: https://absolutesound.hu/webshop/products/category/popori-acoustics

Történetük 1996-ban kezdődött, amikor Popori Ottó magyar mérnök elektrosztatikus hangszórók javításába kezdett. Azóta több tucat darabba lehelt új életet. Popori úr felismerte az elektrosztatikus hangszórók általános problémáit és korlátait, mint például a korlátozott sávszélesség, a nagy teljesítményigény és a megbízhatatlanság. Mára hatalmas tapasztalataira alapozva egy olyan elektrosztatikus hangszóró tervezését tűzte ki célul, amely kiküszöböli ezeket a problémákat, és 2001-ben megalkotta első egyedi gyártású hangszóróit.

Aztán megismerkedett Marko Gábor ipari formatervezővel és édesapjával, Markó Istvánnal, egy csodálatos mesteremberrel. A zene iránti közös szeretetük és a tökéletességre való kölcsönös törekvésük egy új, élvonalbeli kereskedelmi elektrosztatikus hangsugárzót kívánt meg, amely mentes a korábbi tervezések hagyományos korlátaitól, de nem adták fel a felhasználók által világszerte kedvelt elektrosztatikus hangszórók zenei tulajdonságait. Közös álmuk az volt, hogy valami lehetetlennek tűnő dolgot alkossanak: egy hangszórót, amely minden zenei műfajt hűen képes reprodukálni, legyen az analóg kazettára, bakelitlemezre vagy digitális jelforrásra felvetve.

Tervezésük műszaki céljai: lefedi a teljes hallható spektrumot, 20 Hz-től 20 kHz-ig; könnyű terhelést jelent az erősítők számára; akár 20 wattos csöves erősítővel is; elegendő teljesítmény és dinamika az élő hallgatási élmény újrateremtéséhez, ugyanakkor kellően finom és artikulált ahhoz, hogy egy puszta suttogás hangerővel reprodukálja a zenét; először a világon, egyidejűleg reprodukálja a mély és magas hangokat egyformán erőteljesen és a legmagasabb hanghűséggel; tartós és megbízható; moduláris: extra basszusmodulok vagy akár teljes tartományú modulok is hozzáadhatók a nagyobb terek kitöltéséhez vagy az akusztikailag problémás terek szórásának megszüntetéséhez; esztétikus és belsőépítészetbarát személyre szabható; színkombinációk, anyagok, minták és festmények széles skáláját teszi lehetővé.

Hangszóróink mindent képviselnek, amiről alapítóink valaha is álmodoztak, és ez minden, amire a legtöbb audiofil vágyik.

…és ez minden, amiről a legtöbb audiofil álmodik.

2023-07-21 15:07:54